04.09.2015-Bölge Rektörleri Üniversitemizde Toplandı

Bölge Rektörleri Üniversitemizde Toplandı

Doğu Karadeniz Bölgesi Rektörleri toplantısına Avrasya Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosluğu haziran ayında bölge üniversiteleri adına güzel bir organizasyona imza atarak Rektörleri Batum’da bir araya getirmişti. Toplantının ikincisi ise Avrasya Üniversitesinde Ömer Yıldız yerleşkesinde gerçekleşti.

Toplantıya Başkonsolos Yasin Temizkan, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz, Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Karslı’nın  yanı sıra Batum Denizcilik Akademisi rektörü Prof. Dr. İrakli Şarabidze, Öğretim üyeleri İrakli Dolidze ve Roman Momuladze, Batum Sanat Üniversitesinden Rektör Prof. Dr. Ermile Meskhia, Dış İlişkiler Koordinatörü Salome Çikaşua, Batum Shota Rustaveli Üniversitesi’nden Rektör Prof.Dr. Merhab Alvasi ve Öğretim Üyesi Marine Georgadze katıldı.

Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesinde yapılan bölge rektörleri toplantısının açılış konuşmasını Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan yaptı. Asan, bölge üniversitelerinin birbirleriyle güçlü bağlar kurması gerektiğini söyledi. Asan Avrasya Üniversitesi olarak toplantıya ev sahipliği yapmanın verdiği gurur ve heyecanı yaşadıklarını belirterek Avrasya Üniversitesinin davetine karşılık veren Bölge Üniversiteleri yöneticilerine teşekkür etti.Asan toplantımız sıradan protokol toplantıları olmayacak somut projelerin hazırlanmasına vesile olacaktır.Bu masa etrafında olmamıza vesile olan sayın Başkonsolosumuza teşekkür ediyorum.Önemli, olan bölgemiz ve öğrencilerimiz için önemli projeler yapmak. Etkili işbirliği ile komşu iki ülkenin ilişkilerini de güçlendirmiş olacağız, dedi.

Başkonsolos Yasin Temizkan ise İnanıyorum ki bu toplantılar hem iki ülke ilişkilerini daha da güçlendirecek hem de eğitime büyük katkı sağlayacaktır. Görüyoruz ki bu iki millet yüzyıllar boyunca yan yana yaşamış ama birbirlerini hiç tanıyamamış. Halen birçok konuda inanılmaz önyargılar var. Biz bu çalışmalarla bunu da yenmiş olacağız. O yüzden bu toplantılarımızı iki komşu ülke için çok önemli sonuçlar doğuracaktır. Toplantımıza ev sahipliği daveti yapan Avrasya Üniversitesi’ne de teşekkür ediyorum.